Strategy

Strategy

De wereld verandert en LVNL verandert net zo hard mee. De afdeling Strategy haakt aan op nieuwe ontwikkelingen in de technologie, veranderingen in de wet- en regelgeving en nieuwe prioriteiten vanuit de politiek en maatschappij, om zo de rol van LVNL in de toekomst te bepalen.

Werken bij Strategy

Bij Strategy wordt de toekomst van LVNL uitgestippeld in visies, en uiteindelijk in projecten. Voordat zo’n project wordt opgestart, heeft het flink wat stappen te doorlopen: is er voldoende budget? Zijn er voldoende mensen beschikbaar? Wat heeft een nieuw project voor gevolgen voor andere projecten en afdelingen binnen LVNL, wat is de meerwaarde voor de organisatie? Bij Strategy wordt de juiste strategie bepaald en voorgelegd aan het management.

Strategy

Robin, teamleider Strategy:

‘Bij grote ontwikkelingen zitten wij vóórin het vliegtuig.’

Wat ga je doen als je op deze afdeling komt werken?

‘Een werkdag bij Strategy is heel divers. Zo kun je bijvoorbeeld bezig zijn met het ontwikkelen van een visie: op basis van allerlei informatie zoek je uit wat nieuwe ontwikkelingen kunnen betekenen voor LVNL. Of je overlegt met de CEO en luchtvaartmaatschappijen over een nieuw project. De volgende dag zit je om de tafel met een externe partner, zoals KPN, om te overleggen over de ontwikkelingen bij drones. En daarna begeleid je weer studenten van de TU, die in ons Innovation Lab nieuwe ideeën aan het ontwikkelen zijn met de luchtverkeersleiders.

Bij Strategy houden we van reuring. We werken met een agenda, maar soms kan iets ineens heel belangrijk worden. Covid was bijvoorbeeld zo’n situatie: binnen korte tijd lag het luchtverkeer zo goed als stil. Wat betekent dat voor LVNL? Daar gaan wij dan meteen mee aan de slag.’

Naar wat voor mensen is Strategy op zoek?

‘We werken hier met een mix aan mensen met een universitaire achtergrond. Een brede blik op de organisatie is belangrijk, en tegelijkertijd moet je de diepte in kunnen als je overlegt met specialisten. Veel van onze mensen hebben een technische studie gedaan, maar met een achtergrond in politicologie of omgevings- of stakeholdermanagement zit je hier ook goed.

We overleggen veel met partners en betrokkenen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, omwonenden. Dat betekent dat eigenschappen als nieuwsgierig zijn, vragen kunnen stellen en technisch complexe onderwerpen begrijpelijk kunnen vertalen, ook heel belangrijk zijn.’

Wat maakt het zo leuk om voor deze afdeling te werken?

‘Wij werken mee aan LVNL van nu én de toekomst, en nemen echt de basis van de organisatie onder de loep. Wie zijn we nu, en wie willen we straks zijn? Er liggen allemaal belangrijke maatschappelijke uitdagingen, zoals duurzaamheid en leefbaarheid, waarin LVNL een rol van betekenis kan spelen.

Zo werken we als LVNL bijvoorbeeld aan de luchtruimherziening boven Nederland en Europa: hoe richten we het luchtruim in de toekomst slimmer, duurzamer en stiller in? Welke rol speelt de ontwikkeling van nieuwe vliegtuigen daarin in de toekomst? Zo zijn er allerlei voorbeelden van lijnen naar de toekomst, plannen en nieuwe ontwikkelingen. De toekomst brengt altijd iets nieuws, dat is een mooie uitdaging.’

Wil jij ook werken bij deze afdeling van LVNL? Kijk dan snel bij de vacatures!

Jeanette’s ervaringen op deze afdeling

Jeanette is strategy expert bij LVNL en houdt zich onder andere bezig met drones. ‘We brengen belangrijke vraagstukken rondom drones in kaart: wat zijn de technologische ontwikkelingen? Hoe zorgen we dat we drones in beeld houden? En hoe vloeien bemande en onbemande luchtvaart in de toekomst in elkaar over? Een mooie uitdaging!’

Jeanette’s ervaringen op deze afdeling

Meer persoonlijke verhalen van collega's

Nieuwsgierig naar meer persoonlijke verhalen over het werken bij Luchtverkeersleiding Nederland? Ben jij benieuwd hoe het echt is om te werken als bijvoorbeeld luchtverkeersleider, businessanalist, monteur of developer bij LVNL? Je leest het in deze serie blogs!